Hvad er et minilån?

 

Du er garanteret stødt på begrebet minilån et par gange. Minilån bliver i større grad udbredt på internettet. Som udgangspunkt er det aldrig den bedste løsning blot at tage et lån. I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt, og her er et minilån både nemt og hurtigt at tage.

Definition på minilån

Der er ikke nogen klar definition på et minilån. Et minilån er dog et lån, som kan optages på internettet. De traditionelle banker udbyder ikke minilån, minilån bliver derimod udbudt af de mange online låneudbydere. Selvom minilånet ikke har nogen klar definition, bliver det af de fleste betegnet som et lån af et mindre beløb og med en kort tilbagebetalingsperiode.

Flere udbydere vælger at definere et minilån som værende penge, du kan låne på mellem 100 kr. og op til 6.000 kr. Ligeledes er lånets tilbagebetalingsperiode ofte en kort periode på op til 30 dage.

Hvad kan et minilån bruges til?

Et minilån kan bruges til lige det, du står og mangler. Uanset om det er til boligen, til uforudsete udgifter eller blot til fornøjelser. Du står ikke til ansvar for, hvad minilånet skal bruges til. Ligeledes skal du heller ikke stille sikkerhed ved minilånet. Det betyder derfor også, at renten ofte er meget høj på denne type lån. Långiver sætter renten ud fra, hvor risikovillige de er. Du kan eksempelvis bruge lånet på:

  • En tandlægeregning
  • En rejse
  • Renovering af boligen
  • Og meget mere!

Minilånet er hurtigt og nemt at optage, da hele låneprocessen foregår online. Dog er det vigtigt, at du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage, inden for lånets løbetid. Har du derfor en måned med mange udgifter, og du ved, at du kan betale lånet tilbage med det samme, når du får løn, kan det være fordelagtigt. Er du derimod ikke sikker på, om du kan betale lånet tilbage, frarådes det stærkt.

Hvem kan tage et minilån?

I princippet kan alle tage et minilån. Fra myndighedernes side er der krav om, at du skal være fyldt 18 år, før du kan optage et lån. De mange online låneudbydere stiller dog ofte krav til, at du er ældre end 18 år. Det kan variere fra låneudbyder til låneudbyder, hvilke krav de har til dig som låntager. Der er flere ting, der ofte går igen hos de forskellige låneudbydere:

Du skal som regel være dansk statsborger og have en danske folkeregisteradresse, før du kan blive godkendt til et minilån. Ydermere skal du have en dansk bankkonto, et gyldigt NemID, et dansk telefonnummer og en aktiv emailadresse. For at blive godkendt til lånet, må du ikke være registreret i hverken RKI eller i Debitor Registret.