3 tips til indretning på budget

Indret din bolig på budget

Det seneste år har vi været mere i vores private hjem, end hvad vi nok normalt ønsker. Derfor er det for mange blevet endnu vigtigere at bo i omgivelser, der inspirerer og motiverer. Det skal være slut med rodebunker, upersonlige rum og kedelig indretning.

Men at indrette og dekorere et hjem er ikke billigt. Det kan hurtigt koste knaster og budgettet stikker lynhurtigt af. Derfor kommer vi herunder med tre gode råd til hvordan du kan indrette din bolig på budget.

Indret med gratis ting

Der er faktisk flere mennesker, end man skulle tro, som er villige til at give deres ting væk gratis bare for at komme af med dem. Der findes alverdens grupper på Facebook til dette formål og mange steder i landet, holdes også byttemarkeder, hvor du ligeledes kan medbringe ting, som du gerne vil give bort.

Du kan også tilmelde dig som panelist på forskellige platforme. Her skal du som regel svare på spørgeskemaer, som passer til dig. For dette stykke arbejde bliver du belønnet med point, som du i en pointshop kan omveksle til gratis ting.

Selvom gratis ting jo altid lyder dejligt, bør man ikke tage imod revl og krat. Vær gerne lidt kræsen med, hvad du tager imod. Ellers opstår nyt og unødvendigt rod bare i dit hjem. En god tommelfingerregel er altid at vide, hvor i hjemmet den nye ting skal stå, samt hvilke ændringer du eventuelt skal ændre ved tingen, før du kan bruge den.

Køb genbrug

Genbrugsbutikkerne rundt om i landet bugner af gode og billige ting, som absolut intet fejler. Her kan du med garanti gøre rigtige fine fund, som passer ind i ethvert budget. På genbrugsjagt vil du med garanti finde særprægede sager, som kan sætte sidste touch på et personligt hjem.

Her i sommersæsonen er også loppemarkeder rent slaraffenland for fine genbrugsfund. Vil du hellere shoppe online så brug platforme som DBA, Tise eller Facebook Marketplace. På sidstnævnte platform er det faktisk også muligt at finde gratis ting.

Giv gamle ting nyt liv

Det første du bør gøre, når du skal i gang med at indrette dit hjem på ny, er at gennemgå alt hvad du allerede ejer. Del gerne dine ting op i fire bunker;

  • behold
  • donér
  • smid ud
  • forny

Sidstnævnte kræver at du kan være lidt kreativ — ofte skal der dog ikke mange talenter til. Du kan eksempelvis give en gammel ramme en ny farve med en klat maling eller ombetrække en skammel med stof i et flot mønster. Kig gerne på Instagram eller Pinterest, hvor det bugner med idéer som disse.