Bring varme i huset i vintermånederne

varmepumpe til vinter

I vintertidens kolde måneder, er der ikke noget værre, end hvis man konstant går rundt og fryser. Med kolde tæer og stivfrosne fingre, ønsker vi allesammen at kunne komme hjem til et varmt og dejligt hjem, hvor vi ikke behøver at gå rundt med store striktrøjer og uldstrømper. Men når november måned rammer, og minusgraderne allerede har kastet sig over Danmark, kan det være svært at varme at stort hus med mange rum op. Derfor kan det være nødvendigt både at skrue op for radiatorer og at have varme i gulvene rundt omkring i huset. En varmepumpe giver dig muligheden for begge dele! Læs mere her og få information om varmepumpens anvendelse og de forskellige typer.

Forskellige typer af varmepumper

Der findes fire forskellige typer af varmepumper: luft-til-luft varmepumpen, luft-til-vand varmepumpen, hybridvarmepumpen og jordvarmepumpen. Men hvordan finder man så ud af, hvilken varmepumpe man skal vælge? Der findes forskellige fordele ved alle former for varmpumper. Vi forsøger her at give dig den bedste forståelse af de forskellige varmepumper.

En luft-til-luft varmepumpe udnytter den energi, der findes i luften. Denne form for varmepumpe kan varme et rum op, men kan ikke give dig varmt vand. Til gengæld kan luft-til-vand varmepumpen give dig varmt vand i huset. Denne varmepumpe udnytter ligeledes energi i udeluften, men skal kobles til rør, som forbinder pumpen til dit varmeanlæg.

En anden form for varmepumpe er hybridvarmepumpen, som både er miljøvenlig og bæredygtig. Dette er en nyere form for varmepumpe, som tilkobles luft-til-vand eller jordvarmepumpen. Jordvarmepumpen udnytter, modsat de andre varmpumper, energien fra solen. Denne energi er oplagret i jorden, og den kan dermed udnyttes til at skabe varme i hjemmet og til opvarmning af varmt vand.

Det miljøvenlige alternativ

I en verden, hvor alting er blevet elektronisk, og hvor vi dagligt bruger massevis af elektroniske apparater, forurener vi mere, end vi lige går og regner med. Vores daglige rutiner lige fra tøjvask til hårtørring er med til at forurene vores klode, og de fleste mennesker er faktisk ikke klar over, hvor meget de egentlig forværrer situationen.

Det kan derfor være en god idé at tænke over, hvordan man påvirker miljøet i hverdagen, og hvilke områder man kan forbedre denne udledning. En varmepumpe er et miljøvenligt alternativ til andre varmekilder, og du kan derfor med god samvittighed anskaffe dig en varmepumpe til opvarmningen af dit hjem.

En varmepumpe er miljøvenlig, fordi pumpen udnytter den energi, som der er i luften, og som solen har oplagret i jorden. Derfor er varmepumpen udelukkende baseret på grøn energi, da dens kilde til energi er naturskabt.