Vinterfødselsdag? Lej et telt og hold det i haven

En kage med tændte fødselsdagslys til fest

Det er de færreste der nævner vinter, som deres favoritårstid. Når først julehyggen er overstået, følger der som regel 2-3 måneder med kulde, mørke og kronisk træthed.
Hvis man vil ud af den negative cirkel, kan det være en ide, at holde en fest. De fleste har været til fødselsdage og andre arrangementer i folks haver henover sommeren, men har man fødselsdag i vinterperioden, er det de færreste, der har lyst til at holde frostfest i haven.
Men det kan godt lade sig gøre at holde fest i haven alligevel.

Du skal bare leje et festtelt, brug en ekspert i teltudlejning.

Er det nemt at leje et festtelt?

Ja det er faktisk ikke svært. Hvis du besøger teltudlejningspris.dk, udfylder en formular på hjemmesiden, så bruger de deres netværk til at skaffe dig 1-4 tilbud på leje af et telt.
Du forpligter dig ikke til noget ved at få tilbuddene, så du behøver ikke at have besluttet dig endeligt, for at leje et telt, før du modtager tilbud.

Overvejelser inden du lejer et festtelt

Hvis man beslutter sig for at leje et festtelt, så vil mange nok foretrække hurtigt at få teltaftalen på plads, og så planlægge resten af festen bagefter. Men det er faktisk det smarteste at gøre sig forskellige overvejelser først. Du bør overveje følgende inden du lejer teltet:

  • Hvor mange gæster vil du invitere, hvilken dato skal de komme og ved du på forhånd, at nogle vil melde afbud?
  • Hvad skal der være plads til udover gæsterne? Skal der være gavebord, bord til en eventuel buffet, dansegulv eller noget helt fjerde?

Når du har disse detaljer på plads, er det nemmere at overskue, hvor stort et telt, der er brug for. Tommelfingerreglen siger mindst 1 kvadratmeter per gæst, og gerne 2 kvadratmeter, hvis de skal sidde komfortabelt. Hvis du er i tvivl om hvor stort et telt, der er nødvendigt, kan du prøve at snakke med den teltudlejer, du regner med at bruge, og høre hans mening.

Særlige overvejelser når man skal leje telt i vinterhalvåret

I vintersæsonen er der ekstra krav til teltet. Medmindre du vil have alle dine gæster til at sidde med flyverdragt på, så skal der være varme i teltet. Dette er også noget som teltudlejerne kan hjælpe med. Derudover kan det anbefales at få lagt et hævet gulv i teltet. Det gør festen mindre sårbar overfor dårligt vejr, i forhold til hvis gulvet er lagt direkte på græsplænen.

Et sidste råd, som absolut skal overholdes, er at hvis du bestemmer dig for at grille noget eller alt maden selv, må du IKKE sætte grillen inde i teltet. Dampene fra grillen, kan i værste fald slå folk ihjel, så lad være med det, også selvom det varmer.