Kast dig ud i et eksotisk eventyr og besøg Borneo

Er du træt af endeløse køer til turistattraktioner? En evig kamp om ledige liggestole ved poolen? Og har du brug for lidt eksotisk afveksling og en ferie, som du ikke lige vil glemme? Så tag på rundrejse til Borneo – en sand perle i en storslået natur.  

Du har endelig besluttet dig. Du vil væk fra fra gråsort slud, regn og blæst, men også væk fra de oplagte rejsemål såsom Spanien, Italien og Frankrig. Du har besøgt destinationerne før og gør det sikkert også igen, men nu er tiden inde til en rejseoplevelse, der er lidt ud over det sædvanlige. En unik rejse, som du ikke vil glemme. Du ved måske, hvor du vil hen – måske ikke. Du kan lave den klassiske: lukke øjnene, dreje globussen og sætte fingeren. Måske er du heldig og finder et drømmerejsemål, men du kan også tage 5 minutter og læse om mit: Sandakan på Borneo.

Borneo – hvor er det?

Your target_Boreno_ydercirklen_travel_banner

Borneo: Du kender navnet. Du har hørt det før, men hvor er det nu lige, at det ligger henne det der Borneo?
Kort fortalt ligger Borneo i øhavet øst for Singapore omringet af bl.a. Filippinerne, Indonesien og Bali. Du kan derfor være sikker på, at der vil være rigtig varmt!

Byen Sandakan ligger på Borneos nordøstlige kyst – den del af øen, der er malaysisk. Sandakan er et perfekt udgangspunkt for unikke naturoplevelser, hvor du kan komme helt tæt på et fascinerende dyreliv. Fx kan du med båd tage ud til den såkaldte skildpadde-ø. En ø, hvor skildpaddeæg indsamles og skildpaddeunger opdrættes og udsættes  under beskyttede forhold . Men du har måske også heldet med dig og oplever selv nyudklækkede skildpaddeunger pible frem af sandet og kæmpe sig ned til det store hav.

Mød Orangutangen

Hvem har ikke drømt om at vågne op til lyden af Regnskovens mange dyr? Måske har du endda drømt om at tilbringe en nat i Regnskoven? Eksotiske naturoplevelser er der i hvert fald nok af – hvad enten det er et besøg i den frodige regnskov (jungle om man vil), et besøg på en krokodillefarm eller et besøg i Gomantong Grotterne.

Noget helt særligt for mig er og bliver dog øens orangutanger – faktisk lever der kun orangutanger på Sumatra og Borneo. Derfor vil jeg besøge det såkaldte Sepilok Orangutan Center, som er et rehabiliseringscenter for orangutanger. Du har måske allerede hørt om disse rehabiliseringscentre, hvis du fx har set DR-dokumentaren “Kvinden og aberne” med danske Lone D. Nielsen, som har viet sit liv til at redde orangutangernes liv fra udryddelse. En kedelig kendsgerning er også, at der hvert år forsvinder tusindvis af orangutanger som følge af krybskyttere og en massiv ødelæggelse af Regnskoven.

Kort sagt: Borneo byder på alle muligheder for at supplere badeferie på lækre sandstrande med krystalblåt hav med unikke naturoplevelser, hvor du kommer helt tæt på nogle af verdens mest udsatte og truede dyr.

For mit vedkommende er der i hvert fald ingen tvivl: Mine veje vil føre til Sandakan på Borneo.

Holiday_Borneo_skildpadde_abe_travel_2