Iværksættere: Få en god start i din nystartede virksomhed

Ny Virksomhed

Få en overskuelig virksomhed

Der har i år været et rekordlavt antal af nystartede virksomheder i Danmark. Dette skyldes usikkerhed pga. mange konkurser efter krisen i starten af 00’erne. Men det er faktisk ganske let og billigt at få en sund økonomi i din nystartede virksomhed. Bl.a. har virksomheden Ajour Regnskab specialiseret i bogføring i små/mellemstore selskaber.

En sund økonomi er forskellen fra en god forretningsidé til en god virksomhed. Det er for mange virksomheder ikke her kernekompetencen ligger, og derfor være en god idé at få en bogholder til at tage sig af dette område. En overskuelig sund økonomi kan i sidste ende være forskel på om en ny virksomhed overlever eller ej.

For at din virksomhed skal klare sig godt i de unge år, er det godt at holde fokus på virksomhedens hovedmål og at have en klar strategi. At få hjælp til økonomien, giver dig som iværksætter mere overskud til at skærpe fokus på det en iværksætter kan – nemlig udvikle virksomheden.

Den nye selskabsreform gør det billigere at starte virksomhed

Den ny selskabslov der trådte til i januar 2014 og gør det muligt at oprette et såkaldt Iværksætterselskab(IVK) for bare én krone. Ved oprettelse af et IVK er der begrænset hæftelse og krav til selskabskapital. Dette skal gøre det lettere og billigere for dig som iværksætter at starte din virksomhed.

Der opstilles derimod en række yderligere krav til din virksomhed. Du skal bl.a. opgive et årsregnskab i henhold til Årsregnskabslovens bestemmelser. Dette skal sikre en overskuelig økonomi i din nye virksomhed og mindske antallet af virksomheder, der går konkurs.

Virksomheder med begrænset hæftelse skal styres stramt, hvis de skal undgå konkurs. Det ses ofte, at virksomheder med begrænset hæftelse er dårligere til at betale til tiden end enkeltmandsvirksomheder og har dermed en dårligere likviditetsstyring. Derfor er det vigtigt at have en person i virksomheden, der kan styrer økonomien stramt, så betalingsfrister ikke overskrides.

Sundere økonomi blandt nystartede virksomheder

Selvom færre virksomheder oprettes viser tal fra Danmarks Statistik faktisk at antallet af virksomheder, der går konkurs er faldet betydeligt. Der var kun 228 konkurser i juni 2014 mod 403 i samme måned året før – det er et fald på 43 pct.

Økonomien er begyndt at vende igen, hvilket har gjort at flere nye virksomheder klarer sig bedre. Det er altså ikke længere lige så risikabelt at starte en ny virksomhed på det danske marked. Krisen gav et stigende fokus på økonomistyring, hvilket har gjort at danske virksomheder generelt har fået sundere økonomier.

Du har altså nu gode chancer for at starte en virksomhed med succes i Danmark. Så det gælder bare om for dig som iværksætter at komme i gang. Når du er i gang, skal du sørge for at din virksomhed har en sund og overskuelig økonomi. Hvis ikke det er noget, du selv kan klare, så få en virksomhed til at klare denne del af opgaven.

Du kan læse mere om at leje en bogholder på: ajour-regnskab.dk

Kilde: danskerhverv.dk
Kilde: dst.dk
Kilde: experian.dk