Isolér boligen mod indtrængende fugt

Bor du i fast ejendom, og har du oplevet problemer med fugt i din bolig, så har du med stor sandsynlighed brug for at få foretaget en fugtsikring af dit hjem. Fugt opstår typisk i kældre og i vægge, men med en fugtsikring af dit hjem, kan du komme problemet til livs. Ved at få foretaget en fugtsikring fjerner du ikke blot fugten i hjemmet, du forebygger samtidig hjemmet mod indtrængende fugt i fremtiden.

Årsager til fugtproblemer

En af de typiske årsager til fugt i boligen skyldes, at der har været vandskader i hjemmet, ofte forårsaget af utætte tage, mangelfuld bygningsvedligeholdelse, opstigende grundfugt eller kolde vægflader med kondens. Samtidig kan indendørs fugtighed være forårsaget af madlavning, dampe efter at have været i bad, tørring af tøj indendørs eller lignende. Det er derfor rigtig vigtigt at man husker at lufte tilstrækkeligt ud, hvis man ønsker at undgå fugt i hjemmet.

I de fleste moderne bygninger er der indlagt en fugtspærre, der skal forhindre fugt i at opstå. Er denne dog blevet defekt, er der risiko for at grundfugten vil stige op. I ældre bygninger findes denne fugtspærre slet ikke, hvilket er årsagen til at der oftere opstår fugt i ældre boliger.

I det hele taget kan der være mange årsager til, at der opstår fugt i hjemmet, men hvis det så opstår er man nødt til at bekæmpe det, hvis det ikke skal forårsage yderligere skader på boligen og samtidig skabe et usundt indemiljø.

Kan jeg gøre brug af håndværkerfradrag?

Har du opdaget fugt i din din bolig, skal du dog ikke fortvivle, og frygte en kæmpe regning forude, hvis dette skal laves. Der er ingen tvivl om at både dit hjem og din familie har bedst af, at det bliver lavet, men det behøver ikke ligefrem at koste en bondegård. Vær dog helt rolig og frygt ikke, at det går ud over budgettet.

For i Danmark kan du heldigvis, på fugtisolering af huset eller hjemmet, gøre brug af det såkaldte håndværkerfradrag. Dette betyder at du kan trække op til 15.000 kr. fra i skat til lønudgifter for service og vedligeholdelse på boligen, og dette omfatter selvfølgelig også fugtsikring og isolering.

Har du mistanke om, at dit hjem godt kunne trænge til at blive fugtsikret og isoleret, så kan du altså  med fordel kontakte Max Legêne, som er eksperter i fugtsikring. De skal med garanti nok tage sig godt af dit hjem, så du ikke længere behøver at frygte indtrængende fugt i hjemmet. Du kan læse mere på www.fjern-fugt.dk