Har du husket at forsikre din økonomiske fremtid ?

Arbejdsløshed kan ramme dig, når du mindst venter det og hvis det gør, så ender du uden en eneste krone… Undtagen hvis du tilmelder dig en a-kasse.

Din forsikring i tilfælde af arbejdsløshed

A-kasser er først og fremmest anset som din forsikring i tilfælde af arbejdsløshed. Du bliver tilbudt økonomisk sikring  i form af udbetalingen af et månedligt beløb, som kaldes dagpenge. Dette beløb er med til at gøre din økonomi mindre stram i din arbejdsløse periode.

Hvis det udbetalte beløb ikke er nok til at finansiere dine omkostninger, har du mulighed for at tilmelde dig en lønsikring, som er med til at øge beløbet til op til 80% af din forrige løn. Derudover har du også mulighed for at modtage orlovsydelse samt feriedagpenge hos de fleste a-kasser i Danmark.

En a-kasse tilbyder dig også muligheden for at tilmelde dig en efterlønsordning. Dette gør det muligt for dig at trække dig tilbage fra arbejdsmarkedet op til 5 år før din pensionsalder. Hvis du derimod vælge at blive på arbejdsmarkedet til den tid, har du mulighed for at modtage en skattepræmie.

Medlemsfordele

Udover den finansielle hjælp bliver du også hjulpet med at blive en stærkere og mere attraktiv kandidat ude på arbejdsmarkedet. Som medlem får du muligheden for at forbedre din jobsøgningsproces ved hjælp af en grundig rådgivning men du har også mulighed for at få bedre styr på dine karrieremuligheder takket være dine vejledere.

Med denne kompetent sparring kommer du hurtigere tilbage på arbejdsmarkedet. Men, hvis du alligevel ikke føler dig tryg nok omkring dine kapaciteter, kan du deltage i nogle af a-kassens kurser, som er med til at udvide eller sommetider forbedre dine faglige og professionelle egenskaber. På denne måde udvikler du dine kompetencer og gør din profil mere interessant for arbejdsudbyderne.

Hvis det ikke var nok har du ofte også adgang til adskillige rabatter og tilbud som medlem af en a-kasse. Det kan være tilbuds på yderligere forsikringer, på sommerhuse, på rejser, men det kan også  være rabatter på benzin, tøj, med videre. Det kommer an på hvilken a-kasse du tilmelder dig samt hvilken målgruppe de interesserer sig for.

Mikonomi.dk

Derfor er det bare om at skynde sig med at tilmelde sig en a-kasse. Eliminer risikoen for en pengeløs fremtid og forkæl dig i stedet med a-kassens adskillige muligheder. På Mikonomi.dk kan du få en oversigt over de forskellige a-kasser samt fordelen ved hver enkel af dem. Vi gør valget nemmere for dig.