Cirklen af lån kan være farlig

Kviklån

Føler du dig begrænset af økonomi? Føler du, at din økonomiske situation bevirker, at du ikke er en del af indercirklen? Sociale aktiviteter koster jævnligt penge. Penge bliver altså pludseligt adgangsbillet til socialt samvær. Er budgettet presset, kan du være nødsaget til at sige nej, grundet manglende ressourcer. Du går ikke blot glip af en oplevelse, men tilmed vedligeholdelsen af dine relationer. Med et kviklån behøver du ikke sige nej, hvis du uventet får en invitation fra indercirklen.

Lån i dag, betal om en måned

Er du jævnligt presset på økonomien, er det ikke hensigtsmæssigt at optage et forbrugslån med en lav rente. Det skyldes, at dit lånebehov i dette tilfælde er langfristet, men selve lånet er kortfristet. Det er derfor ikke en profitabel løsning for dig, idet du risikerer at sætte dig selv i en vanskelig situation. Er dit lånebehov langfristet, kan det langt bedre svare sig at tage en snak med din bank, hvor I sammen finder den rette løsning, typisk en kassekredit.

Har du omvendt en fornuftig økonomisk sans, kan et kviklån meget vel være et godt alternativ, når du står og mangler penge. Du har pengene i hænde indenfor to bankdage og du har op til 30 dage til at tilbagebetale lånet. Bliver du spontant inviteret til surpriseparty eller ud at spise, kan du altså nemt og hurtigt låne til det sociale arrangement, hvorefter du med næste månedsløn kan tilbagebetale lånet.

Et kviklån tillader dig således at være spontan i de måneder, hvor det ellers ser svært ud. Et arrangement i indercirklen er dermed ikke helt udenfor rækkevidde, selvom du måske er en anelse presset på økonomien den pågældende måned.

Spontanitet og forkælelse

Hverdagen kan hurtigt blive rutinepræget, hvormed den hurtigt kan føles kedelige og ensformig. Trangen til spontanitet og forkælelse kan opstå pludseligt, hvormed det ikke er sikkert, at økonomien er altid er enig med dig, når behovet opstår. Her kan et lån hjælpe dig til at gøre noget spontant, måske sammen med indercirklen, og først bekymre dig om omkostningen måneden efter.

På den måde er du ikke nødt til at underminere dit behov, og du har dermed mulighed for at få den fede oplevelse eller forkælelse, som ligger lige foran næsen på dig.

Det skal dog påpeges, at det kræver en fast indkomst at optage lån. Har du ikke en fast indkomst, kan du ikke være 100 % sikker på, at du rent faktisk har de lånte penge i hænde inden for 30 dage, hvormed du kan blive nødsaget til at forlænge lånet. Det resulterer imidlertid i højere renteomkostninger og din samlede omkostning på lånet er således højere end nødvendigt.

Det er derfor vigtigt, at du på ærlig vis vurderer om du indenfor en kortere tidsfrist har midlerne til at være social med indercirklen…